FOODRUSTIC en español

miércoles, 13 de febrero de 2013

ASIAN INSPIRED...
INSPIRACIÓN ASIÁTICA...


And as last plate for now that I might bring to Madrid if things would go well is this Thai soup called Tom Kha Ghai made with coconut milk and lemon grass...normally chicken is used as the protein but I prefer using shrimp....

Y como último plato que puede que lleve a Madrid si las cosas van bien es esta sopa Tailandesa llamada Tom Kha Ghai hecha con leche de coco y hierba limonera...normalmente lleva pollo aunque yo prefiero hacerla con langostinos...




I am not sure if a soup is good enough but I must honestly say that I absolutly adore the taste of it and I have made it so many times that Im sure I prepare it very well....I still have two weeks to practice some other delicious plates...and yet..I don´t even know If I will get to Madrid..I just want to be prepared 100%!

Let´s hope I can tell you soon that I am going!!!!!
Love ,
Ele


No estoy segura si una sopa es suficiente pero honestamente debo decir que me encanta el sabor que tiene y la he hecho tantas veces que tengo claro que me sale muy rica...todavía me quedan dos semanas para practicar platos deliciosos..y aún así...ni siquiera sé si iré a Madrid...pero quiero estar preparada al 100%!

Espero que os pueda decir pronto que voy!!!!!
Amor,
Ele

FANCY DESERTS...
POSTRES ELEGANTES...


Again as you can see I am doing some practice when it comes down to plating for this possible future event...I am actually getting quite obsessed about it as it is really a dream of mine...
This case I made a raspberry coulis and some  seasonal fruits with crumble and vanilla custerd...aswell I made some more tropical lookind desert with pineapple, melon and blood orange slices on a bed of banana coulis and the same crumble.....

Una vez más como podéis ver estoy practicando en emplatado para el posible evento del futuro...estoy volviendome algo obsesionada con el tema la verdad..es un sueño que tengo...
En este caso hice un coulis de frambuesa y frutas frescas de temporada encima con un crumble y rema de vainilla encima...asímismo hice algo más tropical con trozos de piña, melón, naranja sanguina sobre un coulis de plátano...la misma crema de vainilla y el mismo crumble...








PREPARING MORE COLD PLATES  TO PRACTICE!
PREPARANDO MAS PLATOS PARA PRACTICAR!


I love salmon and I love fresh salads..so why not combine these two and see what comes out of it?
With the same ingredients I practiced a bit of diffrent platings to see which one would be the prettiest...and here are the results....I will let YOUbe the judge!

Me encanta el salmón y las ensaladas frescas ..así que, por qué no combinar las dos y ver qué sale??
Con los mismos ingredientes he estado practicando en el emplatado para ver cual era el más bonito...y aquí están los resultados...te dejo a TI ser el juez!











PREPARING FOR A POSSIBLE FUTURE EVENT...??
PREPARANDOME PARA UN POSIBLE EVENTO FUTURO...??


Dear friends and readers....I was in the U.K as you know getting more experience with horses while I got a phonecall from Madrid....can´t say what it´s about...not yet at least as I don´t want things to go wrong...but let´s say it´s one of my dreams that might come true...!!!
Obviously it has to do with food and my passion preparing it....
I have been preparing plates and thinking about healthy and pretty plates to prepare and this one (picture above and below) has been the final one that I have presented two days ago....What do you think??


Queridos amigos y lectores...estaba en Inglaterra como ya sabéis, adquiriendo más experiencia en caballos cuando recibí una llamada desde Madrid...aún no os puedo decir de qué se trata ya que no quiero fastidiarlo..pero digamos que es uno de mis sueños que puede hacerse realidad...!!!
Obviamente tiene que ver con comida y mi pasión preparándola...
He estado preparando platos y pensando en recetas sanas y bonitas para preparar y ésta (foto arriba y abajo) ha sido la elegida que presenté hace dos días...qué os parece??




As I had no chance of doing the cooking at the place itself I thought that bringing a cold plate would be more apropiate..so here it is...smoked salmon marinated in red beet to give it this great red colour...I added some potatoes and quaile eggs that were also marinated in red beet juice to make them look nicer....it´s a fresh and healthy dish with a beautiful colour and in my opinion very tasty aswell!!

No tenía oportunidad de cocinar en el lugar en cuestión pues opté por traer un plato frío que pensé que era lo más apropiado...así que aquí está....salmón ahumado marinado en jugo de remolacha para darle ese color rojo...a esto añadí unas papatitas y unos huevos de codorniz que también mariné en jugo de remolacha para dare un toque mejor..es un plato fresco y saludable con un precioso color y en mi opinión de muy buen sabor!!

As soon as I have more news about it I will let you know...PROMISE!!

En cuanto tenga más noticias sobre el tema os lo comunico...PROMETIDO!!

Love,
Ele