FOODRUSTIC en español

lunes, 18 de febrero de 2013

STILL SUNNY...GAZPACHO TIME!
SIGUE SOLEADO...ES TIEMPO PARA GAZPACHO!



Here in Marbella we enjoy good weather all year round but what is not that normal is that we are having no rain whatsoever...people think that "global warming" is not real...I seriously think it is reality and we see it everyday...flowers are already blooming...it´s hot in the middle of February...to be honest it scares me...we really must take care of our planet if we want future generations to live in a healthy planet.
I have no kids, but I do have a niece  that I absolutly adore who´s 10 years... I wish for her a green planet with beautiful watery rivers where to play in and healthy air to breath...will she have that? I don´t know!
I recicle at home every tiny bit of garbage I have, it´s then when you realize how much plastic there is...in one day after doing groseries you can easily fill a bag full of plastic stuff used to pack food items...amazing!
Anyway,I don´t mean to give you a lecture about being "green" so I will get on with todays food delight!
A red beet gazpacho...mmm!

Aquí en Marbella gozamos de buen tiempo durante todo el año pero lo que no es normal es que no hayamos tenido nada de lluvia...la gente piensa que el "calentamiento global" no es real...seriamente pienso que si lo es y lo vemos a diario...las flores están ya floreciendo...hace calor a mitad de Febrero...para ser sincera esto me asusta...tenemos de verdad que cuidar nuestro planeta si queremos que futuras generaciones vivan en un planeta saludable.
Yo no tengo hijos, pero tengo una sobrina de 10 años a la adoro... deseo para ella un planeta verde con maravillosos ríos llenos de agua donde jugar y aire limpio del que respirar...lo tendrá? No lo sé!
En casa reciclo cada trocito enano de basura que tengo, sólo de esta manera uno es consciente de la cantidad de plástico que hay...en un día tras hacer la compra puedes fácilmente llenar una bolsa de plásticos usados para empaquetar la comida!
En fin, no os quiero dar lecciones sobre ser "verdes" así que continuaré hablando de las delicias comestibles de hoy! Un gazpacho de remolacha ...mmm!



I love gazpacho, not only is it fresh but it is so healthy. I had some leftover beets so I decided to make this gazpacho with a twist, basically you use the same ingredients as a normal gazpacho but without the peppers and less tomatos as you are adding the beets.

-2 Organic tomatoes (peeled)
-4 Red beets (organic and preboiled)
-1 cucumber
-1 onion
-1 garlic clove
-old bread (gluten free is what I used)
-Extra virgin organic olive oil
-Juice of two lemons (normally this would be vinegar!)

Mix all ingredients into a blender and serve with some fresh radish leaves to decorate!

Me encanta el gazpacho, no sólo es muy fresco sino que también sanísimo. Tenía unas remolachas que me sobraron así que decidía hacer este gazpacho con un toque diferente, es basicamente igual que el gazpacho tradicional sólo que con menos tomates ya que lo sustituyes por la remolacha y sin pimiento pues el sabor es muy fuerte.

-2 Tomates (pelados y orgánicos)
-4 Remolachas orgánicas ( previamente cocidas)
-1 Pepino
-1 cebolla
-1 diente de ajo
-Pan viejo (sin gluten es l que uso yo)
-Aceite de oliva extra virgen y ecológico
-El jugo de dos limones (el original lleva vinagre)

Mezclar todo en la batidora y servir con unas hojitas de rábano para decorar!



After this light and lovely cold soup I went for a walk on the beach which is about 5 minutes walking from home....mmm...live is beautiful isn´t it!?:-))

Tras esta sopa refrescante y ligera me fuí a caminar por la playa que queda a unos 5 minutos de casa...mmm...la vida es bella no crees!?:-))