FOODRUSTIC en español

jueves, 20 de febrero de 2014

STILL RAW...
AUN CRUDA...



Yesterday evening I finally saw a movie that I wanted to see for a while now, "Julie & Julia", with Meryl Streep where she acts as Julia child, the author of "Mastering the art of French cooking). I wanted to see it not only because it´s about cooking, also because it´s about a blogger...I wanted to know how she started blogging, maybe to get ideas on how she manages to have so many fans...I see many blogs here on the internet like Mynewroots, Earthsprout and 101 cookbooks that I love and wonder how can I have such a great audience as they do...Answering to myself was easy...I have not been blogging very constantly since I started the blog I must confess, reasons being is bad organization..I could say "lack of time" but I am pretty sure that many bloggers are busy aswell if not more and still manage to write on their blogs...so being very honest with myself is "lack of organizing"..I HATE TO ADMITE THIS but anyway...it´s time to put a stop on that and continue on the right path...another question that came from watching the movie was...how can it be that Julia uses so much butter in her french cooking and during the entire movie she did not gain any weight? I wish I could do that! I don´t mean eating butter, I don´t like it plus is very unhealthy...I mean, eating so much and staying slim...well...it´s a movie of course!
So, talking about healthy foods...here I show you some pictures of the raw week menu...I made nut cheese for the second time and I am so happy about the results! Never thought I would be able to eat cheese again being lactose intolerant!yeeeeyyy!

Ayer noche por fin vi una película que hacía tiempo quería ver, "Julie & Julia" con Meryl Streep de protagonista, hace el papel de Julia Child, la autora del libro " Mastering the art of french cooking".La quise ver no sólo porque va de cocina sino porque va de una blogger y tenía curiosidad en saber cómo empezó con su blog y cómo hace para tantos fans.Veo muchos bloggers aquí en internet como Mynewroots, Earthsprout y 101cookbooks que me encantan y me pregunto ¿cómo podría tener tanta audiencia como tienen ellos? La respuesta es fácil, no he sido muy constante a la hora de escribir en mi blog, la razón es mala organización, podría decir que es por falta de tiempo pero muchos bloggers tienen al igual que yo poco tiempo o menos y aún así consiguen mantener su blog al día, así que por mucho que no me guste admitirlo, es por mala organización.Así que es hora de mejorar esta parte y seguir por el camino correcto...otra pregunta que me hacía es cómo puede ser que Julia cocina durante toda la película con tanta mantequilla en su cocina francesa y no engorda ni un gramo!? ya me gustaría a mí poder hacer eso...no digo comer mantequilla que no me gusta y es poco saludable sino poder comer tanto sin engordar! Bueno..es una película claro!
Y hablando de comida saludable...aquí os pongo más fotos del menú que hice en mi crudisemana.Hice  queso de frutos secos por segunda vez y estoy muy contenta con el resultado! Nunca pensé que podría volver a comer queso de nuevo siendo intolerante  a la lactosa! yeeey!



A colorful salad with an amazing dressing
For the salad just use as many veggies you want, make sure they have a variety of colors to make sure you get all the phytonutrients you need...I used in this case yellow and orange bell peppers, carrots, spinach leaves and broccoli and sprinkled some sesame and flax seeds on top.
The dressing:

-1 tbs Dijon mustard
-1 tbs capers
-2 tbs sunflower seeds
-3 tbs olive oil
-a bunch of parsley 
- Sea salt to taste
Blend all together until paste, add more olive oil if needed .

Una ensalada llena de color y una vinagreta impresionante.
Para la ensalada usé todo tipo de vegetales, asegúrate de meter gran cantidad de colores para asegurarte tener todos los fitonutrientes necesarios, en este caso usé pimientos amarillos y naranjas, zanahorias, brocoli, espinacas y por encima lo rocié con semillas de sésamo y de lino.
La vinagreta:

-1 cuch de mostaza dijon
-1 cuch de alcaparras
-2 cuch de pipas de girasol
-3 cuh de aceite de oliva
- un manojo de perejil
- Sal marina al gusto
Mezcla todos los ingredientes en una licuadora, añade más aceite de oliva si gustas.



Guacamole:

-3 ripe avocados
- a bunch of cilantro, fresh
-1 fresh tomato
-1 clove garlic
- a bit of chopped onion
-Sea salt to taste
Mix all ingredients until smooth paste.

Guacamole:

-3 aguacates 
- un manojo de cilantro
-1 tomate
- un diente de ajo
- un poco de cebolla cortada fina
Sal marina cuanto quieras.
Mezcla todos los ingredientes hasta que quede una pasta suave.



Root salad:

-1 red beet grated
-2 grated carrots
-Few basil leaves
- sunflower seeds
-Juice of one lemon
- tbs Olive oil
-Sea salt to taste
Mix all ingredients

Ensalada de tubérculos
- 1 remolacha, rallada
-2 zanahorias ralladas
-Unas hojas de albahaca
- pipas de girasol
-Zumo de un limón
-Aceite de oliva
-Sal marina al gusto
Mezclar todos los ingredientes



Amazing nut cheese:

-1 cup raw almonds
-Juice of one lemon
-1 cup mineral water
-Dry oregano leaves
-1 clove garlic
-Sea salt to taste
-2 tbs olive oil
Blend all ingredients into blender until a paste, put into cheese cloth, let rest over bowl so that the liquid can fall into the bowl, put into fridge over night. At this point you can take the firm paste from the cloth and eat as a cream cheese or warm it up into an oven at low temperature for an hour in case you have no dehydrator like me! And this is the amazing result!

Impresionante queso de almendras

-1 taza de alemndras crudas
-Zumo de un limón
-1 taza de agua mineral
- Orégano seco
-3 cuch de aceite de oliva
-1 diente de ajo
-Sal marina al gusto
Mezcla todo en procesador hasta quedar una masa, métela en una tela para hacer queso y colócalo sobre un bol para que puedan caer los líquidos del queso, déjalo en refrigeador toda la noche. En este punto puedes ya sacar la masa sólida de la tela y comérte el queso como si fuera un queso de untar o sino lo puedes meter al horno durante una hora a temperatura muy baja si no tienes un deshidratador como es mi caso.Y este es el resultado impresionante!