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lunes, 26 de agosto de 2013

GOING INDIAN...
YENDO HINDÚ...


Starting on my new path and reading a bit more about legumes and their benefits for us and for our pets I remembered I had still some organic chickpeas I bought  a month ago at the herbal shop, so I decided to make me some delicious vegan meal...reading on one of my favorite blogs "My new roots" from Sarah B, she gave me this great idea to make theses samosas without using the conventional flour..good for gluten intolerants like myself...she used and now I did for this recipe, dried rice leaves instead of the conventional wheat dough and like she said, I am quite happy with the result!! Thank you Sarah B!!

Empezando en este nuevo camino y leyendo un poco sobre las legumbres y sus beneficios tanto para nosotros como para nuestras mascotas, recordé que tenía aún unos garbanzos orgánicos que compré en la herboristería, así que decidí crear una deliciosa comida vegana...leyendo en unos de mis blogs favoritos  "My new roots" de Sarah B, me dió una estupenda idea para hacer estas samosas sin usar la harina convencional...buenas para los intolerantes al gluten como yo...ella y ahora yo lo usamos para esta receta, obleas de arroz seco en vez de el hojaldre normal y como ella dice, estoy muy contenta con el resultado!Gracias Sarah B!!




RECIPE:

-Rice leaves, as much as you like
- 200g chickpeas,organcic dried, soak in mineral water all night,cook in water next day until tender.
- Fresh coriander leaves, as mush as you like
- 1 clove garlic
- 1 tbs Extra virgen olive oil
- Juice of one lemon
-2 tbs curry powder
-1/4 onion,chopped in very small pieces
- 2 organic carrots, cut in tiny slices

Mix all ingredients together until nice paste. Put rice leaves in hot water until soft, take out of water and cut in halves, put some of the paste in one end of half rice leave and close creating a triangle. Brush with some olive oil on top of each triangle to get a nice golden colour,
Preheat oven 180 degrees Celsius and bake samosas for about 20 minutes and voilá! Enjoy!!
Eat with some salad and for a dip you can use a nice vegan mayonaise made with milk (almond milk) and vegetable oil...mmmm!!!

RECETA:

- Obleas de arroz todas las que quieras
- 200g de garbanzos orgánicos secos, dejalos en agua mineral durante la noche y cuece al día siguiente hasta que estén tiernos.
- 1 diente de ajo
- 1 cuch.Aceite de oliva extra virgen
- Jugo de un limón
- 2 cuch. curry en polvo
- Cilantro fresco, todo el que quieras
- 2 zanahorias orgánicas, en tiras finas
- 1 cuarto de cebolla picada muy fina
-Sal y pimienta al gusto

Mezclar todos los ingredientes hasta crear una pasta. Remojar las obleas en agua caliente hasta que se ablanden. Cortarlas por la mitad y en cada mitad añadir un poco de la pasta. Cerrar las obleas formando triángulos y pincelar con un poco de aceite de oliva para crear ese bonito dorado.
Precalentar horno a 180 grados y dejar unos 20 minutos y listo!!
Puedes acompañarlo con una ensalada o con una buena mayonesa vegana a base de leche de almendra y aceite vegetal...mmmm!!!






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