EDIBLE FLOWERS...
FLORES COMESTIBLES...
This morning I went to the market and saw these amazing edible flowers and could not resist myself so I bought them..in fact..I ordered some more and diffrent kinds aswell....you should know by now how I love nature and it´s colours...well...if you combine that with my passion for cooking and eating...here you have it!
These amazing colored plates and let me tell you...delicious aswell!!!
Esta mañana me fuí al mercado y ví estas impresionantes flores comestibles y no me pude resistir así que las compré...no sólo eso sino que he pedido más y de distinto tipo...ya deberíais saber lo mucho que adoro la naturaleza y sus colores...pues...si combinas eso con mi pasión por la cocina y la comida...aquí lo tienes!
Estos impresionantes platos coloridos y déjame que te cuente...también están deliciosos!!!
There are about 250 edible flowers around the world...from which the ones we mostly use traditionally are artichoke flowers, zucchini flowers, Bróccoli, cauwliflower...but flowers in general have been used since early times from china with their flower teas to greece...
Now a days and thanks to the "fancy chefs" and their restaurants we see more of these original and beautiful colored flowers like Violets, Gardenias, Geraniums, Pansies, Begonias...and a long etc.
Hay alrededor de unas 250 tipos de flores comestibles en todo el mundo...de las cuales las más comunmente consumidas son las alcachofas, flores de calabacín, flores del Brécol, la coliflor...pero las flores en general han sido usadas desde los primeros tiempos desde china con sus tés a base de flores hasta Grecia...
Hoy en día y gracias a los "chefs elegantes" y sus restaurantes vemos cada vez más estas flores tan originales y de vivos colores preciosos como Violetas, Gardenias, Geranios, Pensamientos, Begonias...y un largo etc.
For my appetizer I made lovely pea pancakes (therefor the green color!) and added some yogurt and smoked salmon. As with salmon we need a bit of acidity I added these lovely flowers which the name in english I could not find, the latin name is "Oxalis pescaprae" which have a great acidic flavor and goes perfect with the dish!
Of course I could not do it without ading some sprouts aswell and this is the result...lovely, colourful and delicious starter...mmm!!!
Para mi primer plato hice unos estupendos crepes de guisantes (de ahí el color verde!!) a los que añadí un poco de yogur y salmón ahumado. Como al salmón le pega un poco de ácido, añadí estas flores de vinagrera que tienen un estupendo sabor ácido que le va de maravilla al plato!
Y por supuesto no podía dejar de añadir mis apreciados brotes así que aquí lo tenéis un estupendo, colorido y delicioso entrante...mmm!!!
As second I made this lovely haddock filet which I prepared on a heated pan with some olive oil and at the end added some soja sauce and sesame oil to give it that punch...aside I made some butternut squash puré, some peas and of course...as I had lovely orange colours with my puré I thought why not add lovely "Nasturtium" flowers and again this is the lovely result...
Como segundo plato hice este estupendo filete de merluza que preparé en la sartén y al final de la cocción eché un poco de salsa de soja y aceite de sésamo para darle ese toque estupendo...aparte hice un puré de calabaza, unos guisantes y como no...como tenía estos preciosos tonos naranja pensé por qué no añadir estas Capuchinas de color naranja y de nuevo aquí tenéis el estupendo resultado...
Colors colors colors...
Colores colores colores...
No doubt that food must above all taste good but if it looks great it makes it even better...don´t you think?? :-)
Enjoyyyy!!!!
No hay dudad que la comida ante todo debe saber bien pero si encima tiene muy buena pinta es incluso mejor...no crees?? :-)
Disfrutaaaa!!!!
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